Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

14.
 
SRAZ KRÁTKOSRSTÝCH KOLIÍ
 
samolepka-sraz.jpg

autorka loga: Erika Pavlíková

 


 

 

KDY:  3-4.11.2018

KDO:  MAJITELÉ A PŘÁTELÉ PLEMENE KRÁTKOSRSTÁ KOLIE :)

KDE:  Horka nad Moravou - areál Lovecké chaty

 


 

 

PROGRAM:

SOBOTA:

•  úspěšný zábavný lunapark pro KK i neKK a jejich páníčky, tedy: zábavný slalom, "PLYŠIÁDA", překážková dráha, probíhačky, skok v pytli s povelem k noze, hod na cíl ve spolupráci pána a psa - za všechny zdolané dovednosti si vždy každý něco odnesl :)

•  hromadné focení, ukázka s KK - tentokrát nosework - předvedla Dáša Laníková s Elfem :)

•  obrana pro začátečníky a štěňátka formou hry - figuranti: Petra Harantová Helešicová a Pavel Vychodil :)

•  společné posezení v restauraci, tombola s rovnou stovkou cen a byl zase DORT!!! :))

 

NEDĚLE:

•  tuneliáda pro zábavu a agility pro všechny

•  "kynologický závod všech účastníků s KK" - konsilium srazových rozhodčích :)) ...předvedení cviků na speciální povely, kde opět vyhrává každý!!!  :)

•   vyhlášení Největšího sympaťáka srazu

•   hromadná procházka po okolí s odměnou na konci!!! :))

 


 

 

UBYTOVÁNÍ:

LOVECKÁ CHATA - Horka nad Moravou - fotogalerie 

 


 

 

REPORTÁŽ od Hanky Matějkové:

V pořadí již 14. ročník Srazu krátkosrstých kolií se letos konal na začátku listopadu (3.-4.11.). A opět v Lovecké chatě v Horce nad Moravou. Lovecká chata je pro takovou akci jako dělaná. Velká chata uprostřed lesů s možností ubytování, s restaurací, milým personálem a skvělým jídlem. V okolí chaty jsou kromě lesů i louky, na kterých se psi vyběhají a když náhodou počasí není úplně ideální, je možné se schovat v jezdecké hale a program srazu může pokračovat i v deštivém počasí. Loveckou chatu tedy dáváme jako tip pro uspořádání podobné akce. Spousta lidí a psů, i těch hodně uštěkaných (a že to kolie opravdu umí pořádně rozbalit) si může v okolí Lovecké chaty užívat společných radovánek.

Program srazu byl opět pestrý a veselý. Protože mezi majiteli kraťand máme rok od roku i více dětí, které na sraz také jezdí, snažíme se při vymýšlení srazového programu myslet i na děti. Sraz se tedy postupně stává rodinným setkáním a hlavně zábavou. Kdy se snad už nikdo z majitelů nebere moc vážně, nesoutěží a chce si hlavně užít víkend se svým psem (svými psy) a s kamarády.

 

Srazový program začal v sobotu ráno, kdy si každý účastník vyzvedl srazové tričko, button, nálepky (hlavní organizátorka Erika má vše promyšlené do detailu) a pak už následoval Srazový Lunapark - zábavný slalom, "PLYŠIÁDA", překážková dráha, probíhačky, skok v pytli s povelem k noze, hod na cíl ve spolupráci pána a psa. Nechyběl ani oblíbený fotokoutek, letos s „love and peace“ tématikou." Po dopolední zábavě v lunaparku následovalo společné focení. Což je vlastně další disciplína – zorganizovat na hromadnou fotku tolik lidí a psů, aby se všichni dívali, kam se dívat mají, usmívali se, když se usmívat mají a aby nepopletli, do jaké skupinky se mají přiřadit.

 

Stalo se už tradicí, že si na srazu uděláme ukázku některého z kynologických sportů. Letos předvedla Dáša Laníková s Elfíkem (Elfíka netřeba představovat, tohoto pejska znají všichni) Nosework. Je to poměrně mladý sport a je to sport, který je možné dělat i se starším pejskem. Proto věříme, že někoho ukázka zaujala a nosework vyzkouší.

 

Po dvouleté odmlce jsme si letos opět vyzkoušeli obrany. Figuranti si poradili se zkušenými psy i s malými štěňátky a na řadu se tak dostali všichni účastníci srazu.

 

Sobotní odpoledne hezky plynulo a pozvolna se přehouplo do večera. Ten jsme si užili při tombole. Moc děkujeme všem sponzorům za dary i dárečky. Letos jich bylo opravdu hodně. A po tombole přišel čas na vynikající dort. A pak už jen povídání a zábava. Pro některé až do pozdních nočních hodin.

 

Je už téměř zvykem, že kraťandím srazům přeje počasí a v neděli jsme se probudili do slunečného dne. Nedělní dopoledne bylo ještě věnované zábavnému programu. V plánu byla velmi oblíbená a roky prověřená tuneliáda, kdo chtěl, mohl si zaběhnout i agility. Po běhání jsme si užili spoustu legrace při kynologickém závodě všech účastníků s KK – majitelé se svými psy předváděli své oblíbené cviky (ty běžné, které všichni známe i ty méně běžné, rodinné). Nešlo ani tak o preciznost předvedení jako spíše o pobavení publika. Za odvahu předvést se před početným publikem si odnesl každý účastník dárek.

Před obědem jsme ještě stihli vyhlásit vítěze srazové ankety o Největšího sympaťáka srazu.

 

Nedělní odpoledne bývá ve stylu volné zábavy. Kdo chce, může si dát kávu a popovídat si s přáteli, kdo chce, může vyrazit na procházku do lesa. Ti, kteří to mají do Horky daleko většinou vyrazí na cestu domů.

Jsme moc rádi, že sraz je stále oblíbenou akcí, na které se setkáváme s přáteli a majiteli, které během roku nevídáme.

 

Hana Matějková

 


 

 

FOTOGRAFIE:

- od Kláry Bisové:

https://clara-cokli.rajce.idnes.cz/Sraz_kratkosrstych_kolii_Horka_na_Morave_2018

- od Lidy Machačové:

https://royalstuart.rajce.idnes.cz/Sraz_KK_2018

- od Magdy Janíkové:

https://beauceron-floret.rajce.idnes.cz/sraz_KK

 


 

 

SRAZOVÁ TRIČKA:   

 - opět byla k mání originální trička s logem srazu a zase něco navíc :) 

 

tricka_2018.jpg

 

+ BUTTONY s logem srazu:

placky-2018.jpg

+ SAMOLEPKA na auto:

samolepka-auto_3.jpg

 


 

 

SPONZOŘI SRAZU 2018:

 

banner-eminent-486x60px---2016-08-anime--1-.gif

kchcs_logo.jpg

KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ a Klára Bisová: hračky, misky, pamlsky do cen a jiné...

ERIKA PAVLÍKOVÁ: diplomy, poháry a srazové samolepky

E-SHOP MOJE SMEČKA a HANKA OUTRATOVÁ: plyšáci, hračky, obojky, vodítka a pamlsky do cen

DÁŠA LANÍKOVÁ: uzlíky a přetahovadla

ANNA LOUDOVÁ: kokardy

PETRA ČAPKOVÁ: pamlsky do cen, plyšáci, spešl připínáčky, atd...

VĚRA KOUCKÁ: upomínkové předměty pro účastníky srazu

...a další...

 


 
 
 
ORGANIZAČNÍ TÝM 2018:
 
Erika Pavlíková, Dáša Laníková, Anna Loudová, Hanka Matějková, Martin Matějka, Hana Outratová, Klára Bisová, Veya Jínková, a další... 
 

Děkujeme všem, byli jste opět skvělí!!! :)

"Erika + Moon + Kayl"