Jdi na obsah Jdi na menu
 


SRAZ KK 8.-9.10.2016 - reportáž

 

 

12.
 
SRAZ KRÁTKOSRSTÝCH KOLIÍ

 

logo_2016.jpg

autorka loga: Erika Pavlíková, autorka motivu KK: Jana Doležalová

 


 

 

KDY:  8.-9.10.2016

KDO:  KRAŤANDY A TI, CO BEZ NICH NEMOHOU ŽÍT :))

KDE:  Horka nad Moravou - areál Lovecké chaty

 


 

 

PROGRAM:

 

SOBOTA:

•   Soutěž v přivolání za halou a "PLYŠIÁDA", obrana pro začátečníky i pokročilé v hale - figurant Libor Pavlík, hromadné focení, oběd v chatě, za chatou nebo před chatou :)), ukázka - Dornova metova - Dáša Laníková

Základní a nejdůležitější význam Dornovy metody je navrácení kloubů a obratlů do fyziologické, tedy správné polohy. DM je jemná manuální terapie prováděná v dynamice svalového aparátu, tzn. za aktivity příslušných svalových skupin. Toto se děje volným a přirozeným pohybem za aktivní účasti pacienta (člověk vědomě rozhýbe končetiny, u psa je hybnou silou terapeut). Tímto pohybem se obchází svalová ochrana, zaměstnané svaly umožní volnou manipulaci s klouby i obratli a jejich navrácení do správných poloh. Zároveň dochází i k uvolnění blokád ve tkáních a na energetických drahách. Navrácením kostí na své fyziologické místo se vyrovnává celková statika i dynamika. K této terapii se používají pozorovací a hmatové techniky.

Pracuje se pouze dotykem rukou. Palcem, pěstí či dlaní terapeut vyvíjí tlak na napravovanou kost či kloub. Dornova metoda je velmi bezpečná, pracuje se za kývavých pohybů do prahu bolesti. Dornova metoda se snaží o nápravu tím, že jemně a nenásilně vrací kosti do správné – fyziologické polohy. Dojde k odstranění příčiny vzniku problémů a tělo začíná opět správně pracovat. Dochází k přirozeným regeneračním a hojivým procesům.

Mnoho psů během terapie usne, chroničtí odmítači dotyku a kontaktu postupně jihnou a užívají si ji. Bolestivá místa si pes odžije v klidu, pokud terapeut pracuje citlivě. 

Dornova metoda je jednoduchá, efektivní a rychlá možnost, jak nastolit rovnováhu v organismu. Je třeba si však uvědomit, že organismus potřebuje čas, aby se s novým vzorcem vyrovnal a naučil se opět správně (fyziologicky) pracovat. Proto je třeba trpělivost. Tyto změny mohou trvat i několik dnů po terapii.

Dornova metoda je metoda, která funguje pouze při dodržení metodiky – to znamená jednotlivých, po sobě následujících úkonů. Každý tento úkon má svá opodstatnění ve statice i dynamice pohybu a jeho vynechání snižuje účinky této terapie. Správní a pečliví terapeuti Dornovy metody nevynechají jediné místo na těle a pečlivě ošetří všechny klouby, obratle a kosti.

Nejčastější problémy, které dokáže Dornova metoda pro psy řešit: Nesprávné postavení kostí v kloubním pouzdru, rotace a propady obratlů, posuny křížové kosti a pánve, blokády krční páteře a týlní kosti, ztuhlost psího těla a další kombinované problémy psího kosterního aparátu. Dornova metoda pro psy navozuje nejen balanci v pevné složce, ale taky významně ovlivňuje psychiku zvířete, kdy po fyzické úlevě nastává i úleva psychická.

 

zdroj: http://dornovametoda-zvirata.cz/

•   agi pro všechny, večeře a následně společné tématické posezení v hospodě! :)

 

NEDĚLE:

•   snídaně, tuneliáda v hale, agi pro všechny před halou, kurz vystavování - vedoucí kruhu Erika Pavlíková, handler Dáša Laníková a její fenka Evropská vítězka 2016 "Tuty"!, vyhlášení tuneliády a vyhlášení Největšího sympaťáka srazu, oběd, hromadná procházka po okolí, ukončení srazu, úklid a oběd :)

 

....a vítězové všech soutěží vyhráli tyto krásné poháry :)

pohary_2016.jpeg

 


 

 

UBYTOVÁNÍ:

LOVECKÁ CHATA - Horka nad Moravou - fotogalerie

 

 


 

 

REPORTÁŽ:  od Dáši Laníkové

Proč měnit něco, co funguje dokonale? Správně, neměnit!

A tak i letos proběhl tradiční Sraz krátkosrstých kolií v krásném prostředí Lovecké chaty v Horce nad Moravou. Okolní příroda láká k procházkám, Lovecká chata k dobrotám z kuchyně a organizační tým k bohatému programu pro kraťandu a jejich majitele.

Již 12.ročník Srazu se konal 8.-9.října 2016 a z programu bylo opět jasné, že se všichni budou skvěle bavit. A ačkoliv se jedná o přátelské setkání, vždy má Sraz pravidla a programový rám, který zajišťuje, že jsme v Lovecké chatě rok co rok vítáni, že se nikomu nic nestane, že se na všechny dostane a že si každý najde to své.

Sraz byl i tentokrát dvoudenní a začal sobotní ranní prezencí (u které si každý vyzvedl svá srazová trička a placky) a veterinární přejímkou, následovalo přivítání a představení organizačního týmu a vše mohlo vypuknout. Na jedné straně haly lovili majitelé poslepu plyšáky z pytle a jejich kraťanda pak měla přetěžký úkol – odhozeného plyšáka donést co nejrychleji zpátky a přitom hodit úsměv do foťáku. A věřte, že není nic roztomilejšího, než koljuška nesoucí si Medvídka Pú. A na druhé straně haly pro změnu lovily kraťandy své majitele a to při soutěži O nejrychlejší přivolání. Pohled na kolii v pohybu asi nenechá jednoho milovníka tohoto plemene v klidu, my si tohoto pohledu užili skutečně hodně! V  krásné prostorné hale si poté mohl každý vyzkoušet, jaký má jejich kraťanda zájem o obranu, resp. o hru s  figurantem, o přetahování se a lov peška nebo kůže. V poledne  došlo na hromadné focení – chvíli, kdy se všichni nakupí na jednom místě a vzorně tvoří skupinky podle příslušnosti k barvě nebo plemeni a tak se fotily zlaté, trikolorky a v komorní sestavě merle kraťandy a nakonec i ne-kraťandy. Člověk si při tomto focení moc nepopovídá, neboť přes štěkot neslyší vlastní myšlenky, ale kdo by se na ně zlobil, na koljušky naše, holt mají pokaždé zjevně co k tomu dodat. Nezbylo tedy nic jiného, než si jít popovídat k něčemu dobrému na oběd. A protože s plnými bříšky není dobré provozovat žádné velké aktivity, následovala ukázka Dornovy metody. Kdo se přece jen cítil na nějaký pohyb, vydal se projít do okolních lesů, děti řádily na lanové dráze nebo obdivovaly koníky a ovečky.

A protože čas neúprosně běžel, byl na řadě další bod programu – Agility pro všechny. A když pro všechny, tak pro všechny. Překonat překážky agility si vyzkoušeli jak úplní nováčci, kteří více či méně statečně lezli do tunelů, tak zkušení psi, kteří předváděli, jak se poperou se složitějšími tratěmi.

Někteří účastníci Srazu se s námi poté rozloučili a rozjeli se domů a někteří stateční zůstali do druhého dne, společně jsme tak mohli strávit ještě velmi příjemný večer s KK – Kraťandím Kvízem, s přáteli, které potkáváme právě díky Srazu a se kterými čas plyne příjemně, ale bohužel moc rychle...

Neděli jsme zahájili snídaní a prvním bodem programu – Tuneliádou. Záludnosti tunelové tratě překonali nakonec všichni pejsci a především se všichni dobře bavili, o což jde především. Následovala ukázka další aktivity s kraťandou a to vystavování, tedy jak lze kraťandu předvádět na výstavě a jakým chybám se vyvarovat. Po vyhlášení nejlepších tuneliářů, přivolávačů a Sympaťáka srazu se mohlo vyrazit na společnou procházku, která celý Sraz ukončila. Zbývalo už jen uklidit halu, naložit se do aut a už cestou se začít těšit na další, tentokrát již 13. ročník Srazu krátkosrstých kolií a jejich majitelů, který bude ve jménu her psích i lidských s večerní oslavou, dortem a psí tombolou :-)!

autor reportáže: Dagmar Laníková

hlavní organizátorky: Erika Pavlíková a Dagmar Laníková

figurant: Libor Pavlík

ukázka Dornovy metody: Dagmar Laníková

...reportáž vyšla také v klubovém magazínu KCHCS...

 


 

FOTOGRAFIE: 

od Petra Skřebského

dscf3816m.jpgdscf3807m.jpg

dscf3819m.jpgdscf3826m.jpg

od Dáši Laníkové:

http://smeckapv.rajce.idnes.cz/Sraz_KK_8.-9.10.2016/

od Darji Caletkové

http://bartfido.rajce.idnes.cz/2016_setkani_KK_Horka/

 

...další fotky doplníme :)...

 


 

 

SEZNAM ÚČASTNÍKŮ SRAZU - 2016 :)

 


 

 

SRAZOVÁ TRIČKA a butony 2016:   

- OPĚT ORIGINÁLNÍ!

- OPĚT LIMITOVANÁ EDICE POUZE PRO AKTUÁLNÍ ROČNÍK!

- FIALOVÁ TRIČKA S NÁDHERNÝM MOTIVEM KK!

triko_sraz-kk-2016.jpg

- autorka návrhu: Erika Pavlíková, autorka motivu KK: Jana Doležalová

samolepky-a-buttony.jpeg

 


 

 

SPONZOŘI SRAZU 2016:

 

banner-eminent-486x60px---2016-08-anime--1-.gif

kchcs_logo.jpg

ERIKA PAVLÍKOVÁ: diplomy a poháry

HANKA OUTRATOVÁ: hračky, obojky, vodítka a pamlsky do cen

DÁŠA LANÍKOVÁ: uzlíky a přetahovadla

ANNA LOUDOVÁ: kokardy

PETRA ČAPKOVÁ: pamlsky do cen a plyšáci do soutěže

LIBOR PAVLÍK: kloubní výživa pro psy do cen

...a další...

 


 
 
 
ORGANIZAČNÍ TÝM 2016:
 
Erika Pavlíková, Dáša Laníková, Anna Loudová, Hanka Matějková, Hana Outratová, Bára Zelinková, Jana Doležalová a další...
 

Sraz byl super, vy jste byli super, děkujeme všem!!! :)

"Erika + Čerys + Moon"